Södra berget

Södra Stadsberget 1, Sundsvall

Resan har börjat...

Inom industrin är digitalisering en naturlig fortsättning av den modernisering – industrialisering, som pågått i generationer. Att digitalisering och smarta fabriker ger en effektivare produktion, kortare ledtider och högre kvalitet är vi nog alla överens om!

Globalisering en av de tydliga mega trenderna – marknaden för det vi tillverkar är global och den utrustning, de metoder och de arbetssätt som vi tillverkar med blir i samma sekund som de implementeras tillgängliga globalt! En utmaning som heter duga! De företag som är vinnare i morgon har ett agilt förhållningssätt som genomsyrar hela organisationen! ”Tänk stort, börja smått, spring fort” gäller i allra högsta grad.

Under dagen vill vi inspirera och visa på produkter, arbetssätt och koncept för framtidens industri.

Varmt välkommen!
Siemens & ÅF


Var? Södra berget (Södra Stadsberget 1, Sundsvall)
När? Torsdag 23 maj, kl 08:30 - 15:30

Sista dagen för anmälan, fredag 17 maj.


Digitaliseringen öppnar nya möjligheter att öka sin effektivitet, flexibilitet och produktkvalitet. Att ta tillvara information från processen och skapar nya affärsinsikter och därmed också nya affärsmöjligheter. Snabbt föränderliga marknader kräver allt högre flexibilitet. Den ständiga strävan efter ökad effektivitet innebär kortare och kortare utvecklingstider och mer effektiv användning av resurser och energi. Allt detta med bibehållen - eller högre - kvalitet.
Åsa Svedenheim

Siemens

Siemens portfölj erbjuder allt du behöver för att effektivt registrera och på ett smart sätt använda den data som processer genererar. Det är en grundläggande förutsättning för att optimera din anläggnings hela livscykel. En gemensam dataplattform gör det möjligt för alla discipliner, som är involverade i ett anläggningsprojekt, att generera en delad datamodell. Den digitala tvillingen gör att anläggningen kan simuleras innan den tas i drift.
Engelbert Schrapp

Siemens


Telekomoperatörerna står i startgroparna för att bygga ut näten till 5G, ett nät med bättre prestanda och säkerhet. Future Industrys hållbara och agila värden möjliggör nästan oändligt antal av lösningar och möjligheter. Produkterna är bara dolda tjänster och marknaden är globalt när tjänsten publiceras. Future Industrys vinnare är Innovativ, en som levererar bortom framtida krav och som kontinuerligt förändras.
Peter Andersson, Ulf Strand

ÅF

Program
 • 08:30 - Kaffe, smörgås & mingel
 • 09:00 - Välkommen (Siemens & ÅF)
 • 09:10 - Digitaliseringen ger nya möjligheter – utnyttja potentialen!

  Åsa Svedenheim, Siemens

 • 10:00 - Nya möjligheter i varje fas i anläggningens livscykel

  Engelbert Schrapp, Siemens

 • 10:40 - Kaffepaus
 • 11:00 - 5G ett första steg mot Future Industry 2020

  Peter Andersson & Ulf Strand, ÅF

Program
 • 11:40 - Summering av förmiddagen (Siemens & ÅF)
 • 12:00 - Lunch
 • 13:00 - Minimässa öppnar

  15 min anförande för respektive del
  Finansiering, MindSphere, Programvara och automation för processindustri, Industriell IT-säkerhet, Smart Wireless Manufacturing, Visualisering av anläggningsinformation, Tillståndsbaserat underhåll

 • 15:00 - Summering av dagen (Siemens & ÅF)
 • 15:30 - Dagen avslutas

Minimässa

I minimässan finns dessa stationer

Programvara och automation för processindustri
COMOS är ett verktyg alla discipliner kan använda för att generera en gemensam databas för anläggningen. Dubbelriktad dataöverföring med SIMATIC PCS7 erbjuder många kraftfulla fördelar i automationen. Med SIMIT är det möjligt att simulera verkligheten i fabriken och därmed upptäcka och lösa fel före idrifttagandet. XHQ stöder ledningsbeslut tack vare transparent fakta och data.  
Bo Ottosson
 
Industriell IT-säkerhet – Förutsättningen för digitalisering
Det krävs mycket säkerhet i automationsprocessen, eftersom utökade nätverk öppnar upp risken för fler cyberangrepp.
Leif Jonsson

MindSphere
MindSphere är det molnbaserade, öppna IoT-operativsystemet från Siemens som förbinder dina produkter, system och maskiner. Detta gör det möjligt för dig att utnyttja den mängd data som genereras och med avancerad analys som skapa nya värden, t.ex. förebyggande underhåll, energihantering och resursoptimering.
Rikard Skogh

Smart Wireless Manufacturing
Led ord för 5G har varit att det ska vara enkelt och kostnadseffektivt att implementera, på några timmar sätter du upp ett trådlöst nät med hög prestanda. 5G lanseras under 2019 av bland annat Ericsson, ”kläm och känn” på hårdvara och management verktyg. Ta del av de lösningar och initiativ som idag gjorts inom industrin.
Ulf Strand

Finanisering
Automatisering, elektrifiering och digitalisering förändrar snabbt hur vi gör affärer - och hur vi lever. Siemens stöder dina teknikinvesteringar genom att erbjuda projektfinansiering, utrustning och leasinglösningar, strukturerad finansiering, kapitallån och rådgivningstjänster.   Vi kombinerar dessa lösningar med vår tekniska kunskap för att säkerställa att din nästa affärsinvestering ger dig mervärde och en solid grund för tillväxt.
Joakim Prytz

Boende/logi

Hotell Södra berget:
1063 kr/enkelrum exkl moms.
060 - 67 10 00.
Uppge Siemens & ÅF vid bokning.

Hitta till Södra berget

Södra Stadsberget 1

 • Plats
  Södra Stadsberget 1, Sundsvall, Sverige
 • Kontakt
  010 - 505 24 65
 • E-post
  Helena Hammarstedt

Varmt välkommen!